כך תסרקו קלסרים ישנים

סריקת מסמכים מהווה צעד הכרחי לדיגיטציה של המשרד. אם ארגון מעוניין להיפטר מהקלסרים הישנים שהוא שומר, הדרך הטובה ביותר היא לסרוק אותם לקבצים דיגיטליים. כל קלסר נסרק לקובץ PDF אחד ששמו זהה לשם הכתוב על הקלסר. זו אמנם סריקה בסיסית, אך כשמדובר בקלסרים היסטוריים אין צורך ביותר מכך.

הכנת החומר לסריקה

ראשית מארגנים סורק מסמכים איכותי ומהיר. לאחר שיצרתם עמדת סריקה וריכזתם את הקלסרים הישנים זה הזמן לבצע סינון ראשוני. אם יש קלסרים שאין בהם צורך, חבל לבזבז זמן על סריקתם ועדיף לגרוס אותם. לאחר שסיננתם את הקלסרים החשובים, מתחילה עבודת ההכנה לסריקה.

לוקחים את הקלסר, מוציאים את המסמכים מהניילוניות, מחלצים בזהירות את הסיכות, מיישרים את הדפים ויוצרים ערמה הומוגנית אחת, כאשר כל המסמכים מיושרים למעלה (מסמכים קצרים או ארוכים מסודרים כך שהחלק העליון שלהם נמצא זה מעל זה). כעת החומר מוכן לסריקה. מזינים אותו לסורק ומתחילים לסרוק באיכות הרצויה. לפני התחלת הסריקה כדאי לבצע טסטים לבדיקת איכות הקובץ שתקבלו.

הגדרות הסריקה

מומלץ להגדיר רזולוציה מתאימה בהתאם לחשיבות החומר וסוג המסמכים (אם הם מכילים הרבה צבע, הגדירו סריקה צבעונית. אם הם טקסט ללא גרפיקה אפשר להסתפק בשחור לבן). הגדירו בהירות וקונטרסט, יישור אוטומטי, סריקה דו צדדית ומחיקת דפים לבנים. בחרו את תיקיית הסריקה והתחילו בעבודה. כל המסמכים בקלסר נסרקים ברצף והם נשמרים יחד לקובץ אחד בפורמט PDF. רצוי ששם הקובץ יהיה כשם הקלסר.

להצעת מחיר ולהזמנת שירותי סריקת או גריסת מסמכים מלאו את הטופס או חייגו 054-5880060

You are currently viewing כך תסרקו קלסרים ישנים