הגישה הטובה ביותר לסריקת ספרים ללא נזק לספר היא כאשר הוא פתוח לרווחה. אפשר לסרוק אותו עם סורק ספרים שטוח או עם סורק ספרים מקצועי המכיל שתי מצלמות עליונות ויכולת דפדוף אוטומטי. הדרך השנייה היא על ידי פירוק הספר – מסירים את הכריכה וחותכים את הדפים בגיליוטינה. את הדפים הבדידים סורקים בסורק מהיר עם מזין נייר אוטומטי. קחו בחשבון שלא תוכלו להחזיר את הספר לצורתו המקורית. היתרון בסריקת דפים מפורקים היא מניעת אזורים שחורים במרכז הספר ואי יכולת להחזיר אותו לקדמותו.

סקאנבוק מכבדת את זכויות היוצרים של המחברים והמוציאים לאור וסורקת ספרים לשימוש אישי של מזמין השירות. לפני כל הזמנת שירות לסריקת ספרים חובה על המזמין למלא טופס הזמנה, לקרוא ולהסכים לכל התנאים כמפורט כאן >>

הגדרות סריקה מתאימות

סריקת ספר מחייבת קביעת הגדרות וביצוע טסטים לבדיקת התוצאה שתתקבל. את ההגדרות קובעים לפני התחלת הסריקה. תחילה יש להחליט האם הסריקה תהיה בשחור לבן, גווני אפור או בצבע. לאחר מכן יש לקבוע את הרזולוציה (ככל שתהיה גבוהה – הקובץ יהיה גדול יותר). יש להגדיר את איכות הסריקה בהתאם לספר. ההגדרות נקבעות באופן פרטני והן מושפעות מהטקסט, הגרפיקה, סוג הדפים ועוד. לא לשכוח להגדיר את פורמט הקובץ (PDF, TIF, JPG).

אם אתם צריכים לעשות אחר כך גם שימוש בתוכנת OCR לצורך המרת קובץ PDF לפורמט וורד, בצעו קודם סריקת ניסיון. סרקו מספר עמודים ובדקו בתוכנת ה- OCR שזיהוי הטקסט מוצלח והגדרות הסריקה לא פגעו באיכות. כדאי לעשות ניסיונות סריקה ולשנות את רמות הבהירות והניגודיות עד שמקבלים תוצאה איכותית ורק אז להתחיל לסרוק את כל הספר. בדרך כלל הדרך הקלה לקבל תוצאה טובה היא להשתמש במהירות האיטית ביותר של הסורק (רזולוציה גבוהה).

OCR לטקסט בלבד

אם אתם צריכים רק את הטקסט לצורך עריכה מחדש כדאי להגדיר בתוכנת ה- OCR שלא לשמור את הגרפיקה. זה יחסוך הרבה זמן בעריכת הקובץ ויאיץ את פעולת הזיהוי.

שמירת עיצוב הפיסקה

הגדירו בתוכנת ה- OCR לשמור על עיצוב פיסקאות בהתאם למקור. בדרך זו הטקסט שלאחר הזיהוי ייראה ממש כמו בטקסט המקורי ותוכלו לראות בבירור את המילים המודגשות בספר המקורי כשהן מודגשות גם בקובץ הוורד שקיבלתם. כך גם לגבי סימנים מיוחדים, כותרות משנה, כותרות וכו'.

הפעלת זיכרון וירטואלי

אם אתם סורקים יותר מכמה מאות עמודים צבעוניים כדאי שתגדירו הפעלת זיכרון וירטואלי אחרת מהר מאוד ייסתם זיכרון ה- RAM והסריקה תהיה איטית. לדוגמה, סריקה אוטומטית של 500 עמודי צבע יכולה בקלות לצרוך נפח של 2 ג'יגה בייט מהזיכרון בזמן שהקובץ נמצא בתהליך סריקה ועיבוד. השימוש בזיכרון הזה הוא זמני אלא אם כן שומרים את המסמך לעבודה על הכונן הקשיח. בגמר הסריקה יש להחזיר את הזיכרון הוירטואלי להגדרתו הבסיסית כיוון שהוא גורם לתוכנות אחרות לעבוד באופן איטי יותר מהרגיל.

זכרו שצריך זיכרון…

לסריקת ספרים עתירי צבע ותמונות ברזולוציה גבוהה הנעשות תוך כדי ביצוע OCR ברקע יש צורך במחשב גראפי חזק או במספיק זיכרון פנוי בדיסק הקשיח. תכננו להשאיר לפחות 50 גיגה בייט פנויים בדיסק. אם אתם עומדים לסרוק אלפי דפים צבעוניים ברצף, השתדלו להשאיר יותר מקום פנוי.

לשמור, לשמור, לשמור

הקפידו לבצע שמירה וגיבוי של הקבצים שקיבלתם. אם אתם אמורים לסרוק מספר ספרים ברצף, כדאי שבתום הסריקה של כל ספר להעתיק את הקובץ לדיסק און קי לגיבוי. הכלל הזה חשוב עוד יותר אם אתם עושים OCR על הקובץ וממירים אותו לוורד. הליך ההמרה מייצר קובץ ביניים בפורמט של תוכנת ה OCR. כדאי לשמור אותו לפני שעורכים תיקונים במסך התצוגה של התוכן שנסרק. ביצוע OCR

מתוך ויקיפדיה

סריקת ספר הוא תהליך של המרת ספר מודפס לקובץ תמונה דיגיטלי, שלעתים מפוענח גם לגרסת טקסט באמצעות מנוע OCR ממוחשב. המרה זו עשויה להפוך ספריות שלמות למאגר מידע שבקלות ניתן למצוא בתוכו מחרוזת מבוקשת, ואף מקטינה את משקל הטקסט עשרות מונים. כך ניתן, למשל, להנגיש חומר שנכתב בכתב קטן לכבדי ראייה ואף לעיוורים, על ידי המרה לפלט קולי. לאחר שהספר נסרק, הפצתו בפומבי נעשית במהירות ותוך ויתור על עלויות ההדפסה, הדיו והכריכה הכרוכים בתהליך הפקתו. האדם הסורק מכוונן את איכות הסריקה לפני או אחרי שבוצעה, על ידי חיתוך, הבהרה ויישור התמונה.

להצעת מחיר ולהזמנת שירותי סריקת ספרים חייגו 054-5880060